11.7.07


BIELLA NUEI


SOL D’IBIERNO



Aquesta formació neix a la dècada dels 80. En un moment en què la música d’arrel estava en crisi als diferents territoris de la península apareix Biella Nuei.


Els aragonesos estan de sort amb l’aparició d’aquest grup de músics, entre d’altres formacions coetànies. Biella Nuei presenta Sol d’ibierno com el tancament d’un cicle que havia començat l’any 1994 amb la presentació de Las Aves y las Flores on esrecollia els inicis de la formació.

Quatre anys més tard arribava Solombra, un disc on la gaita de boto i les veus n’eren les protagonistes.


Han hagut de passar gairebé deu anys perquè aparegués aquest disc. Amb Sol d’ibierno, trobem un disc en sintonia a la nostra època i els nostres temps. Biella Nuei fa, a Sol d’ibierno, una música propera, fresca, alegre, festiva i desenfadada. Es tracta d’un disc d’esperit obert i receptiu a les músiques d’avui. Aquest treball però, també és una mostra que gèneres com la jota o les tarantainas són vives i vigents.


Per a aquest treball s’ha comptat amb la direcció d’un dels fundadors Luis Miguel Bajén i de la porducció de Juan Alberto Arteche, fundador de RadioTarifa. Sol d’ibierno presenta una música i una banda rejovenida. Els aragonesos compten amb les col•laboracions d’Eliseo Parra, Fernando Gabarrús i Rafel Sánchez (dulzaineros del bajo aragón-zicután)...


Sol d’ibierno és un bon antídot per a l’estrès. Escoltar-lo és com unparèntesis al ritme diari que es duu avui, un alleugeriment i un descans.Bé molt de gust repetir-lo i repetir-lo.




per a CARAMELLA XVII




Comments: Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?