12.7.07


SISA SO




Sóc a Mallorca. Altre vegada he vingut a passar uns dies. Llegint el diari descobreixo que Jaume Sisa fa un concert al CaixaFòrum de Palma. Entrada gratuïta (això sempre fa decantar la balança afirmativament).



Em presento amb temps a Palma per fer un pa amb oli. Camino i camino per la part més bruta i massificada del trusime de sa capital. No trobo un bon racó per fer un mos. Decideixo baixar fiosn al costat del CaixaFòrum i hi trobo una gentada que fa cua al davant de la porta. Merda. Hauré fet tard?



Encara falta més d'una hora per al concert. Han donat "invitacions" per tal de controlar l'aforament de la Sala.





Em poso a la cua. Avancem a poc a poc i una bonica i rossa al.lota reparteix les entrades. La noia és d'aquelles que ens agraden a l'Enric (little txiscandin's) i a mi. Falten quatre persones per arribar a la noia. Ja em toca. La noia diu; I sa última invitació qui la vol?. Tothom va en grup o parelles. Jo sol, penso... poster tindré sort? Una dona de l'edat de Sisa agafa l'entrada just davant meu. La bonica al.lota diu que si volem provar sort, però que ella no garantiix que poguem entrar... Penso.





a l'altra banda de l'illa hi ha concert de Festa Major amb Música Nostra ( a Pollença). Escoltar a la Miquela Lladó em fa molta mandra ( tot i que està, psé... bé). Per altra banda, disfrutar i saludar al Pep Toni ( Pep Toni Rubio; dels Xeremiers de sa Calatrava, la Ximbomba atòmica, Mesclat... el flabiolaire capaç de fer més notes per segon sota els efectes de l'alcohol). Però, no. Penso que "veure" i "escoltar" Sisa en directe s'ho val. No l'he vist mai en concert.





Després d'esperar prop d'una hora i gairebé fer-nos amics amb l'al.lota i quatre senyores de l'edat de Sisa, l'únic que aconsegueixo és quedar-me a les portes del concert i provar sort (amb molta il.lusió, a priori) a una sala annexa on s'hi fa una mostra d'un pintor, Anglada-Camarassa. Per cert, quadres preciosos i de grans dimensions. Em proposo buscar més sobre l'artista.





La sala annexa és plena de persones ben assegudes que, impacients i amb entusiasme, esperen davant d'una pantalla gegant, on s'hi projecta un escenari amb fons negre i una cadira al mig, que és l'escenari on Sisa farà el seu recital.





Passa l'estona i m'assec a la darrera filera després que la he tingut i haver-me saltat el concert de la Miquela, fos recompensat amb la possibilitat i premi de ser un dels que escoltarà el concert i veurà Sisa aquest vespre a través de la gran pantalla.





Surt Sisa. Sol. Comença el concert. Aplaudiments a la sala annexa talment com si el tinguéssim al davant en persona. Sonen els primers acords. Parla. Què diu? No s'entén res de res. A veure si quan canti s'entén millor. Ara. Tampoc. Passa l'estona i el tècnic que hi ha a la Sala passa de tot. Un del públic va a parlar amb ell. L'euqualitzador potser... menys greus... El noi ni ho intenta. Una dona marxa. L'acompanyen unes 5 o 6 persones més. Un altre hoem parla amb la noia respinsable de sala. Proposa que el tècnic provi d'equalitzar una mica per entendre alguna cosa... només se sent la guitarra. El jove tècnic, si és que ho és relament decideix marxar i deixar allò així. La gent s'aixeca a cada al final de cada tema i va marxant. El meu company de l'esquerra (català-central) també marxa. Diu que no s'entén res i que és una llàstima. El company de la dreta (català-insular) també diu el mateix però es que queda. Passa més de mitja hora de concert. El tècnic fa estona que ha marxat. Jo faig el mateix. Penso que un sopar a Esporles bé s'ho val.





Quina llàstima de concert, perquè em feia gràcia veure a Sisa.





De camí a Esporles penso en la importància que un concert estigui ben sonoritzat. Penso en l'Oriol Marimón.





Penso també, perquè Caixa Laietana no té un espai on sigui la seu de la Fundació Caixa Laietana i faci espectacles de tota mena i per a tot el públic? Unificat és clar (exposicions, conferències, teatre, música, cinema, dansa, circ...)?












Comments:
Ostres, Mallorca amb en Sisa. Brutal! Llàstima de la poca traça del tècnic de so.
On més actuarà aquest cantant?
La sala dels Anglada Camarassa és impressionant. I més a l'estiu, s'hi està prou bé. El bar tambés és agrdable.
I Esporles és preciós. Hi sol voltar d'incògnit Annie Lennox (Eurithmics), na Sade o en Mike Olfield. Si hi vas estigues atent, que encara pots salvar el dia.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?